Wil je een iPhone SE met de 16GB, of toch liever een iPhone SE 64GB abonnement? Vergelijk hieronder direct de goedkoopste abonnementen voor de 16GB-variant:Als de geruchten kloppen, dan kondigt Apple in maart 2016 de nieuwe iPhone SE aan. De SE zal waarschijnlijk neergezet worden als kleiner model naast de iPhone 6 en als opvolger van de iPhone 5s. Er wordt vanuit gegaan dat de iPhone SE dezelfde specificaties zal hebben als de iPhone 6, maar dat het toestel kleiner zal uitvallen. Gebleken is dat er een groeiend aantal Apple liefhebbers zijn die aangeven dat ze het scherm van de laatste iPhone, de iPhone 6s te groot vinden. Het scherm van de iPhone 6s meet 4,7 inch en het scherm van de iPhone 6 Plus is zelfs nog groter, namelijk 5 inch. Verwacht wordt ook dat het scherm van de iPhone SE 4 inch zal zijn. De iPhone SE wordt even groot als de iPhone 5s.

Vergelijk direct alle iPhone SE 16GB abonnementen bij:

Wat wordt de opslagcapacitteit van de iPhone SE?

Eén van de verwachte specificaties van de iPhone SE is dat je bij dit toestel kan kiezen uit een opslagcapaciteit van 16GB en een opslagcapaciteit van 64GB. Bij elke iPhone die Apple op de markt brengt, heb je de keuze uit meerdere opslagcapaciteiten. Het begint bij 16GB en het eindigt bij 128GB. Bij de iPhone SE zou het dus gaan tot 64GB. De keuze van een bepaalde iPhone bepaalt dus ook gelijk de mate van opslagcapaciteit. Maar meer opslagcapaciteit betekent ook automatisch dat je meer betaalt voor een toestel. Je zult voor jezelf na moeten gaan hoeveel opslagcapaciteit je zelf denkt nodig te hebben. En of het voor jou inderdaad zinvol is om een iPhone met veel opslagcapaciteit aan te schaffen.

iPhone SE met opslagcapaciteit van 16GB

Als je kiest voor een iPhone SE met een opslagcapaciteit van 16GB, dan weet je zeker dat je goedkoper uit bent dan met een iPhone SE met een opslagcapaciteit van 64GB. Dit scheelt je toch al snel gemiddeld zo’n €70,- Maar pas op dat goedkoop geen duurkoop wordt. Mocht je toch niet genoeg hebben aan een toestel met 16GB, dan ben je genoodzaakt om een ander toestel te kopen. Bij Apple heb je namelijk niet de mogelijkheid om extra geheugenkaartjes in de iPhone te doen. Natuurlijk zijn er andere oplossingen als je een gebrek hebt aan opslagruimte. Je kunt bijvoorbeeld via the Cloud iTunes gebruiken. Ook kun je je video’s opslaan op DropBox of Google Drive.

Cloudopslag

Mocht je toch niet genoeg hebben aan 16GB, dan krijg je bij Apple standaard gratis 5GB iCloud opslagruimte voor het maken van back-ups. Ook kun je deze iCloud opslag heel gemakkelijk upgraden naar meer GB’s. Dit kun je overwegen als je vanwege de kosten besluit om een iPhone SE te kopen met 16GB. Met 16GB opslagcapaciteit heb je zeker voldoende ruimte om apps te installeren die je heel vaak gebruikt. En de apps waar geen ruimte meer voor is op je toestel en die je niet veelvuldig gebruikt, zet je gewoon in iCloud. Je berekent dus van tevoren wat je echt nodig hebt. En verder kijk je hoeveel je kan opslaan op een harde schijf of in de iCloud.

Wanneer koop je een iPhone SE met 16GB?

Nogmaals een iPhone met minder opslagcapaciteit zal ook minder kosten. Als je toch het nieuwste van het nieuwste wilt hebben, maar je hebt op dat moment niet het geld om een iPhone te kopen met bijvoorbeeld 64GB, dan kun je besluiten om een toestel met 16GB te kopen. Verder kun je ook nagaan wat je allemaal op je iPhone doet. Als je weinig apps gebruikt en weinig films downloadt op je iPhone, voldoet een iPhone met 16GB prima. En als je toch al niet van plan bent om games erop te zetten, dan is het helemaal niet nodig om je opslagcapaciteit te vergroten. En als je toch een iPad hebt, kun je altijd daar spelletjes op spelen. Ook voor het luisteren naar muziek zijn verschillende andere mogelijkheden zonder dat je je opslagcapaciteit belast, zoals Apple Music of Spotify. Voordat je dus overgaat tot de aanschaf van een iPhone met een opslagcapaciteit van 16GB, moet je dus heel goed bij je zelf nagaan waarvoor je het toestel gaat gebruiken. En wees er ook altijd van bewust dat er genoeg andere mogelijkheden zijn om het tekort aan GB’s op te lossen.