aanbiedingen

Apple ziet af van het upgraden van de kleine iPhone SE. De doorgaans betrouwbare KGI analist Ming-Chi Kuo stelt dit in een bericht aan investeerders. Volgens hem zou Apple de consument willen stimuleren om de luxere iPhone-modellen aan te schaffen, zoals de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Een nieuwe versie van de goedkopere iPhone SE zou dit in de weg staan. De iPhone SE zou volgens de analist echt het budgetoptie voor consumenten moeten blijven. Een vernieuwing zou de prijs alleen maar weer verhogen.

Populaire iPhone SE

Apple introduceerde de kleinere iPhone SE in maart 2016 en deze werd populairder dan aanvankelijk werd gedacht. De iPhone SE heeft vrijwel dezelfde specificaties als de iPhone 6S en is daardoor ideaal voor mensen die een kleinere en goedkopere iPhone willen hebben. Eigenlijk is het enige verschil met de iPhone 6S dat de SE een kleiner scherm heeft, en geen 3D Touch (die door veel consumenten overigens nauwelijks wordt gebruikt).

Minst winstgevende iPhone ooit

De iPhone SE is wel de minst winstgevende iPhone die ooit door Apple werd gemaakt. Zou kost het ongeveer 160 dollar om de SE te produceren, maar wordt deze verkocht voor 399 dollar. De iPhone 6S kost bijvoorbeeld 236 dollar aan materiaal en wordt verkocht voor 749 dollar. Als je alleen naar deze cijfers kijkt, maakt dit de iPhone SE de minst winstgevende iPhone die in de geschiedenis werd geproduceerd door het bedrijf. Apple bespaart echter geld door lage R&D-kosten. Door onderdelen van de iPhone 6S en iPhone 5S te combineren, vallen ontwikkelingskosten lager uit voor het toestel.

Rate this post

Geef een reactie