aanbiedingen

Na de introductie van de nieuwe iPhone SE kwam er op de beurs een lauwe koersreactie van het aandeel Apple. Ondanks het feit dat het aandeel van Apple niet flink omhoog schoot, is de introductie van de Apple iPhone SE een slimme zet. Dit schrijft The Motley Fool, die overigens ook zelf aandeelhouder van Apple is.

Voldoende vraag naar 4-inch toestel?

De lancering van de zeer goedkope iPhone SE eind maart, bracht analisten niet volledig in vervoering. Hoewel iedereen ervan overtuigd was dat het een goede zet is van Apple, leek er slechts sprake van een marktpenetratie van 0,1 procent volgens het Taiwanese handelshuis KGI Securities. Analist Ming-Chi Kuo vroeg zich daarom af of er wel voldoende vraag zou zijn vanuit China en omstreken.

Met de iPhone SE probeert Apple een andere doelgroep aan te spreken, en moeten consumenten verleiden die de iPhone 6 eigenlijk iets te groot vinden. De verkoop van het nieuwe toestel viel echter wat tegen in het eerste verkoopweekend. Zo verkochten de 5S en de iPhone 6 beter in het eerste verkoopweekend in Noord-Amerika. De iPhone 5S verdwijnt echter zeer binnenkort uit het wereldwijde assortiment. Aangezien de SE dan het enige 4-inch toestel is van Apple, verwachten analisten dat de verkoop daarna flink aan trekt.

Apple logoAandeel Apple

Net als de consument toonden ook beleggers geen grote enthousiasme na de introductie. Het aandeel liet in de week na de aankondiging zelfs een klein dipje zien, mogelijk vanwege het feit dat er eigenlijk geen verrassingen waren over de SE tijdens het Apple-event. Enige tijd na de aankondiging lijkt Apple nu de stijgende lijn weer te pakken te hebben. Inmiddels heeft een groot deel van de analisten weer een koopadvies afgegeven voor het aandeel Apple.

‘Oude’ iPhone-gebruikers stappen snel over naar iPhone SE

Volgens The Motley Fool is de SE een ‘slimme strategische zet’. Onderzoeksbureau Kantar Worldpanel Comtech maakte bekend dat 58 procent van alle Amerikaanse iPhone-bezitters een iPhone 5S of ouder toestel gebruikt. Veel van deze smartphones worden binnen 1 of maximaal 2 jaar vervangen, aldus het bureau. Volgens Kantar is de iPhone SE de ideale upgrade voor deze groep mensen. Rond die tijd zal de prijs ook weer een stuk lager zijn dan op dit moment. Middels een interessante aanbieding kun je nu ook al profiteren van een zeer goedkoop iPhone SE abonnement.

Rate this post

Geef een reactie