iphone se

Statistieken van analistenbureau Kantar Worldpanel hebben uitgewezen dat de nieuwe iPhone 7 nu de best verkochte smartphone is in het Verenigd Koninkrijk. Eerder was dit de iPhone SE, maar het budgettoestel is nu van de troon gestoten door het nieuwste toestel van Apple en de grotere 7 Plus variant, die in september dit jaar werd gelanceerd door Apple.

Britten kiezen na iPhone 7 het vaakst voor iPhone SE

Alle Britten kiezen na de iPhone 7 het vaakst voor een iPhone SE. De 6S komt hiermee op de derde plaats. Volgens analisten is het verrassend, omdat zij hadden verwacht dat de iPhone 7 niet zo vaak verkocht zou worden doordat de koptelefoonaansluiting verdween. Veel Britten zouden dit niet prettig vinden. Uit de laatste cijfers blijkt hier echter geen sprake van te zijn: “In Groot-Brittannië, net zoals in de VS, is de iPhone 7 het meest verkochte apparaat, daarna komt de iPhone SE en iPhone 6S,” aldus Dominic Sunnebo, Business Unit Director bij Kantar Worldpanel ComTech Europe.korting iphone se

Apple

Het wereldwijde marktaandeel van Apple zal naar verwachting wel in een dipje terecht komen in het komende jaar. Android blijft in het land het meest populaire besturingsysteem, hoewel ook Samsung te maken heeft met tegenvallende verkoopresultaten door het accu-drama met de Samsung Galaxy Note 7. Het marktaandeel van 53,1 procent voor Android ligt een stuk hoger dan de 44 procent van Apple. Andere spelers zoals Microsoft hebben samen het kleinste deel van de smartphonemarkt in handen.

De grootste verliezer is Blackberry met slechts 0,3 procent marktaandeel. Microsoft heeft slechts 2,9 procent van de markt in handen. Het analistenbureau heeft geen concrete voorspellingen gedaan voor de toekomst, maar verwacht dat zowel Apple als Samsung de dienst zullen blijven uitmaken in de smartphonemarkt.

Rate this post

Geef een reactie