Apple logo

Apple heeft jarenlang bekend gestaan om haar innovatieve en exclusieve imago. Met de komst van Apple’s eerste compacte budgetmodel, de iPhone SE, zijn er critici die twijfelen aan de geloofwaardigheid van eerstgenoemde imago. Immers, hoe luxe en exclusief kun je zijn wanneer je een model op de markt brengt dat in belangrijke opzichten zelfs een stap terug lijkt te zijn? Het zijn kritieken die vallen op dovemans oren. Want, zo is gebleken, Apple heeft daar waar het er werkelijk toe deed geen enkele stap terug genomen.

Hoge kwaliteit

De processor is van hoogstaande kwaliteit en zelfs het besturingssysteem is er eentje die niet aanwezig was in de 6-lijn. Daarnaast beschikt de iPhone SE over de nieuwste cameratechnologie, wat in een tijd van delen en liken op sociale media niet onbelangrijk is. Maar wellicht vergeet men een zeer belangrijk doel van Apple. Een marktsegment dat nog wel eens vergeten dreigt te worden maar wat zich langzaamaan alsmaar belangrijker bewijst.

Vooruit in de derde wereld

In Azië en Afrika begint de koopkracht gestaag toe te nemen. Werelddelen die tot voor kort nog ver achterbleven in koopkracht op de Westerse landen lijken nu meer en meer te kunnen spenderen. Dit betekent dat deze werelddelen voor merken als Apple zeer interessant worden als afzetmarkt. Voorheen bleek het financieel niet rendabel om hier de duurste producten af te zetten maar met de komst van een budgetmodel lijkt hier wel eens verandering in te kunnen komen.

De nieuwe markt

Landen als China en Zuid-Afrika werken al langer en harder om uit de armoede te komen en de bevolkingen daar hebben meer en meer geld te besteden. Dus hoewel er best wat te zeggen valt voor het uitblijven van uiterlijke innovatie moet men misschien even kijken naar de potentie van het budgetmodel. Iets wat hier in de Westerse wereld wellicht opzij gezet wordt als achterhaald kan het bedrijf in andere landen nog behoorlijke winst opleveren.

Rate this post

Geef een reactie