Apple logo

In 2016 zijn de iPhones minder populair geworden dan eerst. Dit geldt voornamelijk in Europa en China. De Androidtoestellen, zoals toestellen van Samsung en HTC, trekken juist meer aan. Onderzoeksbureau Kantar heeft hier onderzoek naar gedaan en geconcludeerd dat het marktaandeel van de verspreider van de iPhone, Apple, gedaald is in de periode december 2015 tot februari 2016. De cijfers laten het duidelijk zien.

Europa

Als we kijken naar Europa, zijn er 5 landen die redelijk bepalen wat het marktaandeel van een bedrijf is. In het Verenigd Koningrijk, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Italië is het marktaandeel van Apple gedaald van 20,9% tot 19,1%. iPhones werken met IOS als besturingssysteem, en dan heb je daarnaast nog Android en Windows-telefoons. Het marktaandeel van Android telefoons steeg van 67,7% naar 74,3% en dat had ook te maken met het dalen van de Windows-telefoons, van 10,1% naar 5,9%. De daling van Windows-telefoons was zelfs nog sterker in Italië, van 14,4% naar 6,7%.

Apple in Azië

In China daalde het marktaandeel ook. Daar is Apple niet meer het populairste telefoonmerk. Huawei is daar het populairst. Het is jammer, want Apple heeft grote stappen gemaakt in China maar daalt dus nu weer in populariteit. De redding van de problematiek kan komen van de nieuwe iPhone SE. De verwachting is dat met deze telefoon het marktaandeel in alle delen van de wereld weer zal aantrekken. Deze telefoon ligt vanaf maart in de winkel en kost €489 met 16GB en €589 met 64GB opslagruimte. De telefoon heeft alles wat een iPhone 6s en iPhone 6s Plus ook hebben, maar is uitgevoerd in kleiner formaat. Hiermee voldoet Apple aan de vraag om de luxe van de iPhone 6 ook in een kleiner formaat te kunnen hebben. De telefoon wordt uitgevoerd in 4 kleuren, namelijk zilver, goud, rosé goud en zwart/grijs.

Rate this post

Geef een reactie