iphone se abonnement

De nieuwe iPhone SE kost ongeveer 160 dollar (omgerekend 140 euro) om te produceren. Het gaat hierbij om het goedkoopste model; de 16GB-uitvoering. De kleinere iPhone is daarmee zo’n 50 dollar goedkoper om te produceren dan de iPhone 6S. Dit is althans gebaseerd op een analyse van onderzoeksbureau IHS, die de nieuwe SE uit elkaar heeft gehaald en een berekening heeft gemaakt van de onderdelen van de telefoon. Dit schrijft Recode maandag. Belangrijk om te weten is dat bij de berekening de kosten voor onderzoek, marketing en transport niet zijn meegenomen. Het gaat hierbij louter om de productie en assemblage van de componenten die in de SE zitten verwerkt.

iphone se

64GB 10 dollar duurder om te produceren

Hoewel de 64GB uitvoering voor de consument een stuk duurder is dan de 16GB-uitvoering, kost het Apple slechts 10 dollar meer om de 64GB uitvoering te produceren. Volgens de onderzoekers is de winstmarge op de 64GB-versie dan ook een stuk groter dan op de 16GB-versie.

iPhone SE prijs in Nederland

In Nederland ligt de 16GB-variant vanaf vandaag voor 489 euro in de Nederlandse winkels. De 64GB-variant kost 100 euro meer; 589 euro. De iPhone SE is een telefoon die ongeveer even krachtig is als de iPhone 6S, maar het uiterlijk heeft van de iPhone 5S. Dat de SE ongeveer even krachtig is als de 6S is niet verwonderlijk; de SE bestaat uit veel onderdelen die ook in de 6S te vinden zijn. Het scherm is echter een stuk kleiner; 4-inch. Dit scherm heeft een kostenplaatje van ongeveer 20 dollar. Dat is flink goedkoper dan de 41 dollar waarmee een scherm van de iPhone 5S werd geproduceerd.

Uitvoeringen SE

De iPhone 6S is zoals gezegd zo’n 50 dollar duurder om te maken. In september 2015 berekende het bedrijf dat het produceren van de 6S ongeveer 210 dollar kost. Het 3D Touch-scherm was het duurste onderdeel van de iPhone 6S. In verhouding is de winstmarge op de 6S een stuk groter dan op de iPhone SE. De iPhone 6S wordt namelijk voor maar liefst 749 euro verkocht.

In het eerste verkoopweekend in de Verenigde Staten is de SE redelijk over de toonbank gegaan. Exacte cijfers moeten nog bekend gemaakt worden.

Op iPhoneSEabonnement.nl vergelijken wij alle aanbieders van het nieuwe budgettoestel van Apple. Bekijk onze homepage om de beste aanbiedingen van dit moment met elkaar te vergelijken!

Rate this post

Geef een reactie