iphone se release

Het is zover; op 21 maart jongstleden heeft Apple inderdaad een nieuw budgettoestel geïntroduceerd; de iPhone SE. Het gaat het nieuwe budget toestel van Apple worden die de iPhone 5S direct uit het assortiment heeft laten verdwijnen. De iPhone SE heeft het uiterlijk van de iPhone 5S zoals we hem kennen; een 4-inch scherm. Maar inhoudelijk is er veel veranderd ten opzichte van de 5S: de SE is even krachtig als de iPhone 6S en daarmee het meest krachtige 4-inch toestel ter wereld op dit moment.

Specificaties

De SE is net als bij de iPhone 6S verkrijgbaar in een goud, zilver, rosegoud en zwart (space gray) uitvoering verkrijgbaar. Binnenin is de 64-bit A9-processor en M9-motion coprocessor te vinden. Dit maakt de SE dus net zo krachtig als de 6S van dit moment; aangezien de SE dus is voorzien van eenzelfde processor en coprocessor. Alleen de ondersteuning voor 3D Touch, door sommige ook nog wel ‘Force Touch’ genoemd doordat het scherm drukgevoelig is, ontbreekt. Verder heeft Apple voor de SE gekozen voor een camera met 12 megapixels, Live Photos en een tweekleurige fliter waardoor zeer mooi selfies ook mogelijk zijn.

Prijs iPhone SE

De prijs is de Verenigde Staten ligt op 399 dollar, zeer goedkoop dus voor een nieuwe iPhone en de SE kan dan ook met recht een budgettoestel genoemd worden. In Nederland zal het toestel echter wat duurder uitvallen; namelijk 489 euro voor het 16GB model. Naast een 16GB-uitvoering wordt er ook een 64GB model op de markt gebracht die ongeveer 100 euro duurder zal zijn in Nederland.

Release in Nederland

Vanaf begin april zal de SE worden uitgeleverd in Nederland. Nu is de telefoon al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar zoals zo vaak wordt de uitlevering in Nederland iets later gestart dan landen als Amerika, Duitsland en Engeland. Op onze homepage kun je de goedkoopste abonnementen voor de iPhone SE al vinden.

Rate this post

Geef een reactie