iPhone Wifi

Apple heeft de afgelopen jaren enkele revolutionaire iPhone-toestellen op de markt gebracht, en ook de nieuwe iPhone SE en iPhone SE 2 zijn absolute toptoestellen. Ondanks dat deze twee toestellen technisch gezien de beste toestellen zijn van Apple, kunnen er altijd problemen optreden met een toestel. Zo kunnen er natuurlijk fysieke gebreken zijn, maar andere hardware problemen steek ook wel eens de koop op. Daarom geven wij graag een paar tips om uw toestel weer goed te laten werken bij diverse problemen.

1. Oververhitting
Wanneer de iPhone SE te lang in de zon blijft liggen, kan er oververhitting optreden. Op dat moment kun je de telefoon niet meer gebruiken en geeft de iPhone aan dat je de telefoon eerst moet laten afkoelen om weer te kunnen gebruiken.

Als dit niet werkt, kun je onderzoeken of een van de geïnstalleerde apps verantwoordelijk is voor het probleem, bijvoorbeeld wanneer deze app veel rekenkracht verlangt. In combinatie met de felle zon kan dit versneld tot overhitting leiden. Als het probleem niet verdwijnt, kun je de fabrieksinstellingen herstellen. Zorg ervoor dat je een back-up van de gegevens maakt voordat je deze optie gaat gebruiken.

2. Wifi-problemen
Sommige iPhone SE gebruikers hebben dit probleem gerapporteerd, al zijn dat er niet meer dan normaal bij iedere lancering van een nieuwe telefoon. In de meeste gevallen is het probleem dat gebruikers een zeer langzame downloadsnelheid ervaren met hun telefoon. Soms is er helemaal geen verbinding. Als oplossing kun je hier de netwerkinstellingen resetten. Een andere mogelijke oplossing voor dit probleem is om het WiFi netwerk ’te vergeten’ bij Instellingen. Wanneer dit allemaal niet werkt, kan er iets mis zijn met de antenne. Laat dit dan ook controleren bij een reparateur zoals The Repair House.

3. Niet reagerend scherm
Wanneer het scherm niet meer reageert tijdens het gebruiken van de iPhone, moet je allereerst alle apps afsluiten. Om dit met uw iPhone SE of SE 2 uit te voeren kun je dubbel klikken op de startknop en de apps sluiten door deze weg te vegen (omhoog). Wanneer de app wordt afgesloten, kun je deze weer openen om te zien of het probleem daarmee opgelost is.

5. Problemen met de mobiele internet
Sommige iPhone SE eigenaren hebben gemeld dat hun apparaat geen verbinding kan maken met 4G netwerken van sommige providers. Deze problemen kunnen vaak eenvoudig worden opgelost met de optie Vliegtuigmodus. Door deze in- en uit te schakelen kan het probleem verholpen worden. Lukt dit niet, dan is er vaak een telefoon reparatie nodig. Hiervoor kun je dus een afspraak maken bij een reparateur in de buurt of bij één van de online bedrijven zoals The Repair House.

Rate this post

Geef een reactie