aanbiedingen

De nieuwe iPhone SE die in maart gepresenteerd is, zal ook in verlaagde oplage geproduceerd worden. Dit meldt het bedrijf Apple, die de telefoon ontworpen heeft. Zij hebben aan de leveranciers van de telefoon aangegeven dat ook deze telefoon in verlaagde oplage verkocht zal worden. Dit meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. In het eerste kwartaal van 2016 is besloten om minder iPhones te produceren dan eerder. Dit heeft te maken met de tegenvallende verkoop van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. De productie werd met 30% verminderd ten opzichte van eerder. De verwachting was dat vanaf april de productie weer groter zal gaan worden, maar dit is niet het geval.

Minder smartphones

Het probleem lijkt te liggen in het feit dat er überhaupt minder smartphones gekocht worden. Dit nieuws raakt dus ook Apple. Het terugschroeven van de productie is daarmee een prima oplossing voor een probleem dat waarschijnlijk niet snel verholpen zal worden. Het speelt daarmee mee dat Apple in zeer korte tijd veel nieuwe modellen heeft gepresenteerd. Van de iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 6 Plus naar iPhone SE in zeer korte tijd gaan is misschien juist in deze tijd niet het goede om te doen. Hierdoor zien mensen door de bomen het bos niet meer en kiezen ze daarom niet juist. De verwachting is dus ook dat de presentatie van de iPhone 7 dus nog even op zich zal laten wachten.

Niewe koers?

Apple is gelukkig een bedrijf dat altijd een goede winst gedraaid heeft en een tijdje omzetdaling zal hier geen grote veranderingen in brengen. Apple verwacht voor de nieuwste iPhone SE ook geen grote vraag, maar wie weet is dit het model dat de verandering terug gaat brengen. De komende tijd zal antwoord geven op de vraag wat de nieuwe koers van Apple zal gaan worden. Uiteraard is het ook afhankelijke van de scherpe aanbiedingen die er komen.

Rate this post

Geef een reactie